Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, στο Μάτι,  με την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο κατά συγκεκριμένων προσώπων ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο ανακριτής της υπόθεσης, επικαλούμενος νεότερα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το economico.gr, η νέα δίωξη που αιτείται ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης αφορά ενέργειες ή παραλείψεις υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής που ήδη βρίσκονται στο στόχαστρο της έρευνας που διενεργείται. Το αίτημα του ανακριτή για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου πιθανώς συνδέεται με τα στοιχεία που έχει πλέον στην διάθεση του μετά τις εφόδους που πραγματοποίησε στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και σε άλλες υπηρεσίας που είχαν κεντρικό ρόλο και ευθύνη στον σχεδιασμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης και αντιμετώπισης της όλης κατάστασης.

Το αίτημα του ανακριτή μελετάται ήδη από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο που θα αποφανθεί αν θα αναβαθμιστεί ή όχι το κατηγορητήριο.

Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, μετά από έρευνα των εισαγγελέων Ηλία Ζαγοραίου, Νίκου Φυστόπουλου και Κώστα Σπυρόπουλου, κατά 20 κρατικών λειτουργών και στελεχών, κατά την επίμαχη περίοδο, της αυτοδιοίκησης της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής. Τα αδικήματα αφορούν εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, διά παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Πηγή: politisonline.com