Κι ενώ η ΕΛ.ΑΣ έχει οργανώσει επιχειρησιακό σχέδιο στην Αθήνα για την αποτροπή επεισοδίων, λόγω της συμπλήρωσης 12 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από το πρωί της Κυριακής ένταση έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα έχουν προσαχθεί στη συγκεκριμένη περιοχή περισσότερα από δεκαπέντε άτομα. Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 από την σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που υπάρχει πιθανότητα να  πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα κινητικότητα επικρατεί στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν λάβει εντολή να κόβουν πρόστιμο για COVID σε όποιον εμφανίζεται στο σημείο και να προχωρούν σε προσαγωγή εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Κινητικότητα από 20 άτομα καταγράφηκε νωρίτερα στο ΒΟΞ ενώ μέλη του ΚΚΕ ΜΛ εγκλωβίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις στις οδούς Γραβιάς και Μπενάκη.

Σημειώνεται ότι με βάση την υπ’ αριθ. 7001/2/92/1-α από 5/12/2020 Απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας από σήμερα αστυνομικοί των ΜΑΤ θα φέρουν στα χέρια τους κάμερες που θα καταγράφουν τις κινήσεις τους.

Κλειστοί 24 σταθμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ μέχρι αυτή την ώρα

Στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθεια αποτροπής επεισοδίων, αυτήν την ώρα 24 συνολικά σταθμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ έχουν κλείσει, κατόπιν σχετικής εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έτσι, κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό ” Πανόρμου”, “Αμπελόκηποι”, “Συγγρού_Φιξ”, “Ν. Κόσμος”, “Δάφνη”, “Αιγάλεω”, “Ελαιώνας”, “Κεραμεικός”, ” Μεταξουργείο” στις γραμμές 2 και 3.

Επίσης, με την ίδια εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί ” Κ.Πατήσια”, ” Αγ. Νικόλαος”, “Θησείο”, “Πετράλωνα” και “Καλλιθέα” της γραμμής 1.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό “Αττική” , “Ευαγγελισμός” και “Μ. Μουσικής”. Από το πρωί είναι κλειστοί οι σταθμοί “Ομόνοια”, “Πανεπιστήμιο”, “Σύνταγμα”, “Ακρόπολη”, “Μοναστηράκι” και “Βικτώρια”, “Σεπόλια” στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό. Oι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Πηγή: politisonline.com