Στα ποσά των αναδρομικών που θα λάβουν συνταξιούχοι και κληρονόμοι δικαιούχοι αναδρομικών, αλλά και στη διαδικασία καταβολής τους αναφέρθηκε, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, επεσήμανε ότι τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου. Διευκρίνισε μάλιστα ότι θα καταβληθούν μαζί με τις κύριες συντάξεις.

Σχετικά τους 172.222 κληρονόμους δικαιούχους αναδρομικών, δηλαδή χήρες και παιδιά, ο κ. Βρούτσης είπε ότι το ποσό των περίπου 145 εκατ. είναι έτοιμο για καταβολή απλώς θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται στις κληρονομιές.

Στα ορφανά από μητέρα και από πατέρα, αυξάνεται η σύνταξη σύμφωνα με νέα διάταξη όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι οι δικαιούχοι κληρονόμοι θα πάρουν όλο το ποσό, όχι μόνο το 70% όπως γίνεται στις συντάξεις χηρείας.

Ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι το υπουργείο ακολουθεί τις εισηγήσεις των νομικών και του ΕΦΚΑ. Ανέφερε ακόμη ότι για τους κληρονόμους θα ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα για μηδενική γραφειοκρατία. Η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2020. Θα γίνει ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας και θα υπάρξει εγκύκλιος για τα απαραίτητα έγγραφα. Επίσης, με πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών θα γίνει η διασταύρωση των δικαιούχων. «Ό,τι λέει ο νόμος θα ακολουθηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Πηγή: politisonline.com