Ψηφοδέλτιο-ψηφοδέλτιο θα ελεγχθεί η εκλογική διαδικασία στην Τζόρτζια, όπως ανακοίνωσε ο Ρεπουπλικανός υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας, σε μια κίνηση με προφανή στόχο να ευνοήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πάντως, η απόφαση χειροκίνητης επανακαταμέτρησης ψήφων του Μπραντ Ράφενσπεγκερ, που στηρίζει το αίτημα του απερχόμενου προέδρου, θεωρείται ότι μπορεί μεν να μειώσει το ισχνό μεν αλλά ξεκάθαρο προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν, χωρίς να καταφέρει να το εξαλείψει.

Η διαδικασία ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά το αίτημα της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για χειροκίνητη επανακαταμέτρηση, προκειμένου να πιστοποιηθούν τα αποτελέσματα.

Η πλευρά των Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει – χωρίς να έχει παρουσιάσει στοιχεία – ότι υπάρχουν ασυμφωνίες ψήφων και εκλογικά λάθη σε όλη την πολιτεία.

Προβάδισμα Μπάιντεν με άνω των 14.000 ψήφων

Η επανακαταμέτρηση ενδέχεται να εμποδίσει την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων στην Τζόρτζια για πολλές εβδομάδες, αφού η διαδικασία που αποφασίστηκε είναι χρονοβόρα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο Μπάιντεν προηγείται στην Τζόρτζια με πάνω από 14.000 ψήφους.

Όπως είπε ο Ράφενσπεγκερ, η απόφαση ελήφθη λόγω της κρισιμότητας της περιφέρειας, που δίνει στον νικητή 16 εκλεκτορικές ψήφους.

Παρατηρητές και από τα δύο κόμματα θα είναι παρόντες σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Ωστόσο, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα ανατραπεί, ο Μπάιντεν, που έχει αυτή τη στιγμή κερδίσει 279 εκλεκτορικές ψήφους, παραμένει νικητής των αμερικανικών εκλογών.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, η απόφαση ελήφθη μετά τις έντονες πιέσεις που άσκησαν στον Ράφενσμπεργκ οι επιτελείς του Τραμπ, που καταγγέλλουν ότι η νίκη του Μπάιντεν ήταν αποτέλεσμα μαζικής απάτης.

Πηγή: politisonline.com