Για μία ακόμη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης που αγνοείται από τις 22/9 στη λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία.

Διασώστες της ΕΜΑΚ και ειδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βρουν κάποιο εύρημα στον βυθό της λίμνης, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειές τους.

Νέα στοιχεία στην υπόθεση δίνει βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το Star από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, καθώς μια κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει την 48χρονη να κινείται το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 13:12, προς τη λίμνη, πριν η Ευρυδίκη μιλήσει στο τηλέφωνο με τη δικηγόρο της και ξεκινήσει η αναζήτησή της.

Η αγνοούμενη Ευρυδίκη φοράει ένα άσπρο μπλουζάκι και κάθεται στη θέση του οδηγού του μαύρου αυτοκινήτου της, με κατεύθυνση προς τη λίμνη.

Το σημείο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από τη λίμνη, κάτι που σημαίνει πως μετά από 20 λεπτά θα μπορούσε να έχει φτάσει στο σημείο όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση της 48χρονης έχουν ήδη λάβει το βίντεο και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Η φωτογραφία που φέρνει νέα στοιχεία

Νέα τροπή στην υπόθεση φέρνει μια φωτογραφία που παρουσίασε χθες το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα το σχήμα του ευρήματος που εντόπισε το υπερσύγχρονο σόναρ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πρόκειται για λευκή μορφή που θυμίζει τόξο, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

«Δεν ήταν 100% σίγουροι ότι μπορεί να είναι άνθρωπος. Ένα σόναρ δεν μπορεί σε τόσο βάθος να πει τι είναι κάτω. Τίποτα δεν αποκλείεται, γιατί είπαμε ότι το βάθος είναι πολύ μεγάλο και τα νερά είναι σκοτεινά» εξηγεί ο Στέργιος Φυσέκης, διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Ευρυτανίας.

Υποβρύχιο drone θα «σκανάρει» σήμερα τον βυθό της λίμνης

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε ένα σημείο περίπου στη μέση της γέφυρας Τατάρνας, καθώς το ύψος εκεί είναι 196 μέτρα, ενώ το εύρημα βρίσκεται 90 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

«Ήταν περίπου κάτω από το σημείο ακριβώς από όπου υποτίθεται ότι έπεσε αν έπεσε μονή της. Αν λοιπόν δεν ανέβουν στον βυθό, δεν θα μπορέσουν να ταυτοποιήσουν το αντικείμενο το οποίο εμείς μπορέσαμε και σονάραμε» είπε ο Αντώνης Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σήμερα το πρωί της Τρίτης υποβρύχιο drone τελευταίας τεχνολογίας θα «σκανάρει» τον βυθό της λίμνης των Κρεμαστών συνδράμοντας στο έργο των έμπειρων δυτών.

Μέχρι τώρα οι δύτες στις έρευνές τους βρίσκουν μόνο κορμούς στον πυθμένα, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο η 48χρονη να έφυγε με τα πόδια.

Ευρυτανία: «Ο πατέρας της Ευρυδίκης είχε αυτοκτονήσει με τον ίδιο τρόπο»

Η υπόθεση της εξαφάνισης της 48χρονης πάντως εξελίσσεται σε πραγματικό θρίλερ, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Star, ο πατέρας της είχε αυτοκτονήσει με τον ίδιο τρόπο.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο πατέρας της είχε αυτοκτονήσει με τον ίδιο τρόπο πριν από 25 χρόνια.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η εξαφάνιση της Ευρυδίκης έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Αστυνομία Καρπενησίου και πλέον εξετάζεται αν τα σημειώματα που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό της είναι πράγματι δικά της ή αν πρόκειται για άλλον γραφικό χαρακτήρα.

Η 48χρονη φέρεται να είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της και να είχε αποδεχτεί και μια μεγάλη κληρονομιά.

Σημειώνεται ότι ο σύζυγος της Ευρυδίκης βρίσκεται στο σημείο των ερευνών από το πρωί μέχρι το βράδυ, ωστόσο δεν θέλει να κάνει δηλώσεις.

Η προφητική ανάρτηση της 48χρονης και τα μηνύματα με φίλο

Στο Star δημοσίευσαν την τελευταία ανάρτηση της 48χρονης λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. Σε αυτήν η Ευρυδίκη κάθεται στην κορυφή ενός βουνού και κοιτά προς την άλλη γέφυρα της λίμνης, αυτήν της Επισκοπής. Η φωτογραφία αυτή είναι από το αρχείο της αγνοούμενης.

Παράλληλα, το Star έφερε στη δημοσιότητα ένα από τα τελευταία μηνύματα που αντάλλαξε η Ευρυδίκη με έναν φίλο της, την Τετάρτη (21/9), μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή της.

Πηγή: politisonline.com