Πολλά είναι τα ερωτηματικά που παραμένουν γύρω από το ατύχημα με το τρενάκι στο Allou Fan Park, που είχε vα αποτέλεσμα να καταλήξουν τέσσερις νεαροί στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο στο MEGA, ο Κώστας Λακαφώσης, μηχανολόγος και τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των τραυματιών, τόνισε ότι τα ευρήματα από την εξέταση του παιχνιδιού θα δώσουν αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα.

«Υπάρχουν ευρήματα, δεν θα μείνει άλυτο μυστήριο το ατύχημα. Δεν υπάρχει τεράστια διχογνωμία, όλοι καταλήξαμε σε παρόμοια συμπεράσματα. Υπάρχουν κάποια ευρήματα που κάπου οδηγούν. Θα έχουμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί η ανακοίνωση της εταιρείας TUV HELLAS, η οποία αναφέρει:

«Σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μας μετέβησαν στον χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αυτών».

Ο κ. Λακαφώσης, αναφορικά με ερώτηση που έγινε στους υπεύθυνους του πάρκου για ενδεχόμενη παρέμβαση στο παιχνίδι, σχολίασε:

«Δεν πρέπει να κατάλαβαν ότι υπάρχει η ανακοίνωση. Όταν τους ρωτήσαμε τι εννοεί η ανακοίνωση, αυτοί παραξενεύτηκαν».

«Ερευνούμε το ατύχημα – Κάποιος είχε ήδη παρέμβει»

«Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα», είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.

Όπως σημείωσε: «Οι βάρκες που χρησιμοποιούνται στο συγκεκριμένο μηχάνημα, όταν έφτασε ο αστυνομικός στο σημείο, ήταν ήδη στην αφετηρία. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος είχε ήδη παρέμβει».

Ο κ. Καλλιακμάνης τόνισε ότι τόσο στον εξωτερικό χώρο του πάρκου, όσο και στο παιχνίδι, τοποθετήθηκε ένας αστυνομικός προκειμένου να εξασφαλίσει τη διαύγεια της διαδικασίας.

«Υπήρξε αστυνομικός εξωτερικά του χώρου και είχαν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι της εταιρείας ότι δεν πρέπει να γίνει καμία παρέμβαση. Υπήρχε αστυνομικός ώστε κανείς να μην πλησιάσει στον χώρο, ενώ και το παιχνίδι είχε σφραγιστεί από την αστυνομία».

Το πόρισμα για το ατύχημα αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: politisonline.com