Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι είναι «πιθανό» να χρειάζεται νέος ενισχυτικός εμβολιασμός εντός 12 μηνών μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC, ανέφερε ότι είναι πιθανό να χρειάζεται νέος εμβολιασμός, σε διάστημα από έξι έως δώδεκα μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ενδέχεται οι άνθρωποι να πρέπει να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού σε ετήσια βάση. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αυτές οι δηλώσεις Μπουρλά μεταδίδονται σήμερα, Πέμπτη, αλλά έγιναν την 1η Απριλίου.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό», είπε στο CNBC ο Μπουρλά, τονίζοντας ότι τα εμβόλια θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων.

Η τρίτη δόση στοχεύει στη θωράκιση από τα μεταλλαγμένα στελέχη κορωνοϊού, ενώ ήδη 144 εθελοντές έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Επισημαίνεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Αλμπερτ Μπουρλά, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, είχε επισημάνει ότι η Pfizer «επιτάχυνε την παραγωγή» του εμβολίου της για τον νέο κορωνοϊό και θα μπορέσει να παραδώσει στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του Μαΐου 10% περισσότερες δόσεις από ό,τι προβλεπόταν.

Πηγή: politisonline.com