Η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει λίαν συντόμως τις αποφάσεις της, για την προκαταβολή φόρου, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών, αποκάλυψε, ότι θα υπάρξει γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσει ακόμα και το 100%.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου για την ύφεση, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή παραμένει σταθερή η εκτίμηση για ύφεση μέχρι 8%. «Εμείς αυτή τη στιγμή μένουμε σταθεροί στις εκτιμήσεις που είχαμε τέλος Απριλίου για ύφεση μέχρι 8%.

Αυτές είναι οι δικές μας πρώτες εκτιμήσεις χωρίς να σημαίνει ότι αυτές δεν μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με το πώς εξελιχθεί η κατάσταση στον τουρισμό το καλοκαίρι», τόνισε.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η επόμενη εκταμίευση ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή και εκτίμησε, ότι θα μπουν στο πρόγραμμα περίπου 100.000 επιχειρήσεις.

Αναφορικά με τις αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων σημείωσε ότι δεν θα πληρωθούν το 2020 αλλά μετατίθενται για το 2021 ενώ για τις μικροπιστώσεις ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης ώστε να λάβουν πολύ μικρές επιχειρήσεις με ανάγκη ρευστότητας έως 25.000 ευρώ χωρίς εγγυήσεις.

Στέλιος Πέτσας: Πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια του τακτικού briefing, ανέφερεπως την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην «Ώρα του πρωθυπουργού» σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για την οικονομία και την εργασία θα ανακοινώσει νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων.

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ.Πέτσας θα αφορούν στο Πρόγραμμα «Συνεργασία», τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου. Ερωτηθείς, μάλιστα, σχετικά ο κ. Πέτσας είπε ότι η τοποθετήση του πρωθυπουργού θα είναι «ευρύτερης έκτασης και δεν θα αφορά μόνο τον τουρισμό».

Πηγή: politisonline.com