Συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα με εμπρηστικές δηλώσεις ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ μίλησε στα εγκαίνια της Έκθεσης Άμυνας, Αεροδιαστημικής και Διαστημικής Βιομηχανίας SAHA EXPO και μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Ελλάδα είναι αυτή που έχει επεκτατικές τάσεις και όχι η Τουρκία.

«Ενώ προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ειρηνικές λύσεις, ορισμένοι γνωστοί Έλληνες πολιτικοί επινόησαν ένα δόγμα που το ονόμασαν Νέο-οθωμανισμό για να καλύψουν τα δικά τους όνειρα της Μεγάλης Ιδέας. Κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατισμό. Αυτή που πραγματικά επεκτείνεται είναι η ίδια η Ελλάδα, που έχει μπει στη μύτη μας από την ημέρα που ιδρύθηκε και συνεχώς προκαλεί και απειλεί την Τουρκία», δήλωσε.

Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι «πάντα σεβόμασταν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των γειτόνων μας και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Ο μοναδικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας και του έθνους μας. Η προσδοκία μας από τους γείτονές μας είναι να συμπεριφέροντα με λογική και σύνεση και να σέβονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη βάση του διεθνούς δικαίου. Παρά τις προκλητικές ενέργειες και ρητορικές, εμείς καταβάλλουμε πάντα μεγάλες προσπάθειες για να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους του διαλόγου με τη γείτονά μας Ελλάδα και πάντα τείνουμε το χέρι μας στην ειρήνη για τη σταθερότητα στην περιοχή μας. ενώ προσεγγίζουμε τα προβλήματα προσπαθώντας να βρούμε ειρηνικές λύσεις».

Τέλος, ο Ακάρ επανέλαβε για ακόμη μια φορά το «όνειρο» για «μοιρασιά του πλούτου στο Αιγαίο». Συγκεκριμένα είπε: «Αυτοί οι πολιτικοί, με τις δηλώσεις τους, προκαλούν μεγάλη ζημιά στον ελληνικό λαό. Επίσης σαμποτάρουν και καταστρέφουν το δρόμο προς την ειρήνη και τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών. Παρά τις θέσεις των Ελλήνων πολιτικών που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε με τα μαθηματικά, τη λογική και τους νόμους, εμείς εξακολουθούμε υπό την ηγεσία του προέδρου μας να προσπαθούμε για την ειρήνη και την ευημερία, όπως και στο να καταστήσουμε το Αιγαίο και τη Μεσόγειο μία θάλασσα φιλίας, όπου όλος ο πλούτος τους θα μοιραστεί δίκαια».

Πηγή: politisonline.com