Την αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους ζήτησαν στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι καταδικασθέντες ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός.

Για τρίτη φορά στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Γιάννης Λαγός (που ήταν απών από το εδώλιο σήμερα) και για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος μεταφέρθηκε από τις φυλακές, ζήτησαν από τους δικαστές να τους απελευθερώσουν.

Πρώτος κατέθεσε το αίτημα ο Ηλίας Κασιδιάρης, δια της συνηγόρου του Βάσως Πανταζή, η οποία τόνισε πως ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε 13 έτη κάθειρξη από την οποία έχει εκτίσει τα 10 έτη (τριάμισι πραγματικά συμπεριλαμβομένων των ημερομισθίων που έχει πραγματοποιήσει στις φυλακές Δομοκού).

«Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ηλία Κασιδιάρη, όπως έχω γράψει και στην αίτηση, επισημαίνω ότι η αιτιολόγηση της απόρριψης του προηγούμενου αιτήματος του Γιάννη Λαγού, δεν ήταν επαρκής. Ο σωφρονισμός του Γιάννη Λαγού απέτυχε διότι συνεχίζει να δηλώνει πολιτικός κρατούμενος. Μία ευνομούμενη πολιτεία δεν εκδικείται τους κρατουμένους. Η παραμονή του στη φυλακή καθίσταται ανεπανόρθωτη βλάβη» τόνισε ο κ. Ζωγράφου.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, όταν μεταφέρθηκε στη δικαστική αίθουσα ο Ηλίας Κασιδιάρης περίπου 50 οπαδοί του, τον υποδέχθηκαν όρθιοι με χειροκροτήματα, ενέργεια για την οποία έκανε παρατήρηση η πρόεδρος στους αστυνομικούς και στους παριστάμενους. Από την έναρξη της δίκης η σημερινή είναι η δεύτερη φορά που ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίζεται στο δικαστήριο.

Το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τη Δευτέρα το πρωί.

Πηγή: politisonline.com