Ραγδαία αύξηση καταγράφηκε στον αριθμό των θανάτων λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, καθώς 846 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου ενώ τα κρούσματα ανήλθαν σε 14.844.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 162.880 διαγνωστικά τεστ και το 9,1% ήταν θετικό. Σημειώνεται ότι χθες τα νέα περιστατικά ήταν 12.030 και οι νεκροί 491. Από την αρχή της πανδημίας στην Ιταλία έχουν χάσει την ζωή τους συνολικά 65.857 άνθρωποι.

Σύμφωνα πάντως με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στον σημερινό αριθμό θανάτων ενδέχεται να έχουν προστεθεί και στοιχεία ασθενών που απεβίωσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Όσον αφορά τους ασθενείς που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, σε σχέση με χθες είναι 92 λιγότεροι, και 423 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Στο μεταξύ, οι ειδικοί του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας επισημαίνουν ότι είναι σαφές πως οι μολύνσεις τις τελευταίες εβδομάδες αυξήθηκαν με ταχύτατο ρυθμό.

Τζ. Ρέτσα: Πραγματικά δραματικός ο αριθμός των νεκρών

Ο Τζάνι Ρέτσα, υπεύθυνος του τομέα πρόληψης του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας, δήλωσε μάλιστα ότι «ο αριθμός των νεκρών είναι πραγματικά δραματικός», συμπληρώνοντας ότι «για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι στις περιφέρειες στις οποίες επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισμοί, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μπόρεσε να μειωθεί».Πηγή: politisonline.com