Αύξηση της κυκλοφορίας που ξεπέρασε ακόμη και το 100%, κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής σήμερα, πρώτη ημέρα του νέου αυστηρότερου lockdown, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή ημέρα του lockdown στις 23 Μαρτίου.

Ειδικότερα, συνολικά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλες τις οδικές αρτηρίες διαπιστώθηκε αυξημένη κατά 50%, σε σχέση με την αντίστοιχη πρώτη περσινή ημέρα, και μειωμένη σε ποσοστό 7% συγκριτικά με την χθεσινή ημέρα.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της.

Συγκεκριμένα, οι οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με τις 23-03-2020 είναι:

  • Λ. Βασ. Σοφίας + 109.6%
  • Λ. Ποσειδώνος + 92.9%
  • Λ. Κηφισού + 87.9%

Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, χαρακτήρισε «εντυπωσιακά» τα στοιχεία αυτά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «προκαλούν προβληματισμό, καθώς συγκρίνουμε κυκλοφοριακά δεδομένα δύο lockdown περίπου ίδιου τύπου. Με τη συνδρομή της ομάδας των συγκοινωνιολόγων μας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας μελετάμε και αξιοποιούμε τα στοιχεία που προκύπτουν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».

Πηγή: politisonline.com