Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαιώνει ότι καπετάνιος άλλου σκάφους διαπληκτίστηκε με τον Σήφη Βαλυράκη, λίγη ώρα πριν ο πρώην υπουργός βρει τραγικό θάνατο στα ανοικτά της Ερέτριας.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής, εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε απόσταση 400-500 μέτρων από το σημείο, αναφέρει ότι δίπλα στο φουσκωτό του κ. Βαλυράκη υπήρχε ένα αλιευτικό σκάφος.

«Είδα το φουσκωτό σκάφος του Σήφη Βαλυράκη να κινείται προς το νησί. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, σχεδόν στα μισά της, του έσβησε μια φορά η μηχανή. Το έβαλε πάλι μπρος και συνέχισε, όμως μετά από λίγο του έσβησε πάλι. Εκείνη τη στιγμή τον πλησίασε ένα αλιευτικό επαγγελματικό σκάφος λευκού χρώματος. Πάνω στο σκάφος διέκρινα ένα άτομο, το οποίο διαπληκτίστηκε με τον Σήφη Βαλυράκη.

Αυτός με το αλιευτικό φώναξε προς τον Βαλυράκη ότι θα καλέσει το Λιμεναρχείο διότι αυτό που κάνει απαγορεύεται και ο Βαλυράκης αντέδρασε. Ο καπετάνιος του αλιευτικού έκανε δύο-τρεις σβούρες γύρω από το φουσκωτό για να σηκώσει κυματισμό. Εγώ εκείνη τώρα είχα γυρίσει την πλάτη μου και δεν παρατήρησα εάν ο άνθρωπος είχε πέσει μέσα στη θάλασσα», επισημαίνει.

Συμπληρωματική κατάθεση στο Λιμενικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από το iefimerida.gr, ο μάρτυρας λίγο μετά τις 19:00 έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στις λιμενικές αρχές για το συμβάν. Μάλιστα, οι αρμόδιες αρχές του έδειξαν εικόνες από αλιευτικά, μήπως καταφέρει και αναγνωρίσει το σκάφος που ενεπλάκη στον διαπληκτισμό με τον κ. Βαλυράκη. «Κατέληξα σε 2-3 σκάφη που νομίζω ότι μοιάζουν. Μακάρι να είχα δει περισσότερα», σημείωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Οι Αρχές θα πάρουν γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη, άλλου σκάφους.

Επισημαίνεται ότι οι αναφορές του αυτόπτη μάρτυρα επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις του δικηγόρου της οικογενείας του, αλλά και την επιστολή της συζύγου τού πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Μίνας Βαλυράκη, προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με την οποία καταγγέλλει εγκληματική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της περασμένης Κυριακής (24/12) στα ανοιχτά της Ερέτριας, με τα αίτια της πτώσης του από το φουσκωτό του να αναζητούνται ακόμα από τις Αρχές.

Πηγή: politisonline.com