Τον τίτλο «Best Villages 2023» διεκδικεί το Αρκοχώρι, το πανέμορφο ορεινό χωριό του Δήμου Νάουσας, με την πρόταση φακέλου υποψηφιότητάς του σε διεθνή διαγωνισμό, που υπέβαλε πρόσφατα η δημοτική αρχή Νάουσας προς το υπουργείο Τουρισμού.

Ο Δήμος Νάουσας με την πρότασή του αυτή επιδιώκει την περαιτέρω τουριστική ανάδειξη του Αρκοχωρίου, με σεβασμό στη φυσική και πολιτιστική του κληρονομιά και σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

Κατατέθηκε ο φάκελος του χωριού στη Νάουσα

Επισημαίνεται ότι η επιλογή των φακέλων υποψηφιότητας στη διεθνή διοργάνωση «Best Villages 2023» γίνεται από ειδική επιτροπή του υπουργείου Τουρισμού και η τελική επιλογή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

χωριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το Αρκοχώρι εντάχθηκε, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, στο δίκτυο «Αυθεντικών Χωριών της Adrionet Ανδριατικής-Ιονίου», που έχει ως στόχο την προώθηση της διατήρησης των φυσικών και πολιτιστικών αγαθών μιας περιοχής, την προσπάθεια ανάπτυξης με βάση την κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα, με έμφαση πρωτίστως στην ποιότητα ζωής και ευημερίας του τοπικού πληθυσμού, την ενίσχυση της επισκεψιμότητας κ.ά.

Πρόσφατα το Αρκοχώρι εντάχθηκε στο δίκτυο «Αυθεντικών Χωριών της Adrionet Αδριατικής-Ιονίου»

Πηγή: iEfimerida.gr

Πηγή: politisonline.com