Την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει αναλάβει πλέον ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, όπως επεσήμανε, επιθυμεί να μηνύσει την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εάν του το επιτρέψει ο εντολέας του.

Σε συνέντευξή που έδωσε σήμερα στον ΑΝΤ1, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για αναξιόπιστους μάρτυρες και «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους», στους οποίους βασίστηκε η δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί με τον όρο «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι», ο ποινικολόγος αναφέρθηκε σε άτομα που «έχουν επιλέξει ως στάση ζωής να μην έχουν καμία εργασία, παρά μόνο να πηγαίνουν σε σπίτια ομοφυλόφιλων και να κάνουν έρωτα».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς μέσα σε δύο ημέρες, χωρίς να ενημερωθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης και να λάβει αντίγραφο της δικογραφίας, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του.

Α. Κούγιας: «Καταρρακώνεται το τεκμήριο της αθωότητας»

«Καταρρακώνεται το τεκμήριο της αθωότητας», σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα τον ισχυρισμό του 40χρονου ότι «άκουγα πως είχε σχέση με μικρά αγόρια».

Μιλώντας για τον μηνυτή από τη Σουηδία, είπε πως ξεκίνησε κάτι σε μία περίοδο που υπάρχει μία καταιγίδα καταγγελιών, που ξεκίνησε από την Μπεκατώρου και τον αθλητισμό, συνεχίστηκε με τους ηθοποιούς και ,όπως είπε ο κ. Κούγιας, μετά έρχονται τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, κ.α. «Θα καταντήσουμε έρμαια ατόμων που δεν έχουν καμία ηθική αναστολή», προσέθεσε.

Ο ίδιος εξέφρασε μάλιστα την πρόθεση να μηνύσει την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εάν του το επιτρέψει ο εντολέας του, εξαιτίας όσων είπε στη συνέντευξη Τύπου περί «επικίνδυνης προσωπικότητας». Πρόκειται για παράβαση της νομοθεσίας και καταρράκωση του τεκμηρίου της αθωότητας, υπογράμμισε. «Αν θέλεις να διασώσεις το πολιτικό σου μέλλον, δεν καταστρέφεις έναν άνθρωπο, τον οποίο προηγουμένως αποθέωνες. Τον πέρασες από τη Βουλή και τον έκανες Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, του μεγαλύτερου θεατρικού θεσμού».

Ισχυρίστηκε δε ότι όλα γίνονται για να σταματήσει το έργο της επένδυσης στο Ελληνικό, επισημαίνοντας πως η κ. Μενδώνη είναι η αρμόδια υπουργός για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία. Εάν παραιτηθεί, σημείωσε ο κ. Κούγιας, «αυτομάτως καθυστερεί και κάποιοι επενδύσουν σε αυτήν την καθυστέρηση».

Πηγή: politisonline.com