Ένας 38χρονος και ο 14χρονος γιος του ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στη ρατσιστική επίθεση μίσους, η οποία σημειώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ενώ συνελήφθη και 15χρονος αλλοδαπός που φιλοξενείται στη δομή, κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος του ο 38χρονος.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τον 38χρονο ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, σύμφωνα με την καταγγελία περίπου 12 άγνωστα άτομα συγκεντρώθηκαν εξωτερικά της δομής που τελεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος και ακολούθως πέντε εξ’ αυτών εισήλθαν στο προαύλιο και διαπληκτίστηκαν με πέντε ανήλικους φιλοξενούμενους, ενώ αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων νεαρών αλλοδαπών.

Τη διερεύνηση της καταγγελίας για το επεισόδιο χειρίζεται το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.Πηγή: politisonline.com