Συνολικά 31 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού, που ανιχνεύθηκαν στο Άγιο Όρος, ενώ τέσσερις μοναχοί νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας έχει διασωληνωθεί και οι υπόλοιποι τρεις νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ η επιδημιολογική εικόνα στο Άγιο Όρος είναι πιο επιβαρυμένη, αφού τα κρούσματα εκτιμάται ότι είναι περισσότερα. Οι μοναχοί που δεν χρειάζονται νοσηλεία έχουν ελαφρά ή και καθόλου συμπτώματα. Τα νέα περιστατικά έχουν εντοπιστεί σε κελιά της Νέας Σκήτης στην νότια μεριά του Αγίου Όρους και σε ένα κελί στην Αγία Άννα.

Για την αποφυγή της διασποράς του ιού ανακοινώθηκε νέα παράταση της αναστολής όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή Αρίστου Κοσμίρογλου μέχρι τις 15 Απριλίου. Την ίδια ώρα, σε όλες τις πύλες Ουρανούπολη, Τρυπητή και Ιερισσό διενεργούνται καθημερινά rapid test σε κάθε εισερχόμενο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εμβολιασμοί για μοναχούς και εργαζόμενους συνεχίζονται εντός των ορίων του Αγίου Όρους, ενώ στα περισσότερα μοναστήρια τηρούνται πιστά, αυστηρά μέτρα προστασίας.Πηγή: politisonline.com